antislip

Antislipmeting in zwembaden.

antislip

Antislipmeting in parkeergarages.

antislip

Antislipmeting op stations.

antislip

Antislipmeting op vliegvelden.

antislip

Antislipmeting infrawerken.

antislip

Antislipmeting in winkelcentra.

Antislipmeting en stroefheidsmetingen.

TCKI loopt voorop als het gaat om het op een onafhankelijke aantoonbaar verantwoorde manier testen van de stroefheid en antislipeigenschappen van vloer- en wegmaterialen. De meetmethode wordt gekozen op basis van uw vraag en uw toepassing.

Hellingbaan.

Aan kalibratiematerialen gecontroleerde testlopers bepalen de maximaal te belopen hellingshoek. Uw garantie op de juiste geaccrediteerde uitvoering van de test en kwalificatie van R-waarden (R9 t/m R13) en A-, B- en C-waarden op basis van DIN 51130, DIN 51097 of EN 16165.

Slinger- of pendulummethode.

Met de slinger- of pendulummethode worden de zogenaamde SRT- of PTV-waarden bepaald conform EN 1338, EN 1344, EN 13036-4, EN 14837 of EN 16165. Controle op interne en externe standaarden biedt de beste garantie op een representatief en reproduceerbaar testresultaat.

Bepalen wrijvingscoëfficiënt.

De dynamische wrijvingscoëfficiënt μ wordt gemeten met een GMG 200 meetapparaat, waarbij in afstemming met u wordt gekozen voor de aard van het materiaal van de sleepvoetjes en/of de beproeving onder droge of natte omstandigheden.

De uitvoering van deze test is conform EN 13893, DIN 51131 of EN 16165, met eventueel een toetsing aan de grenswaarden in de Nederlandse norm NEN 7909.

Onze kernactiviteit is het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige analyses en beproevingen. Ervaar onze kennis op het gebied van stroefheid en antislipeigenschappen voor uw vloer- of wegmateriaal.

Garantie op een degelijk en onafhankelijk verkregen resultaat en oordeel.

De maximaal te belopen hellingshoek.
Een testloper op blote voeten of met specifiek schoeisel loopt onder een steeds toenemende hellingshoek over het te beproeven vloermateriaal. Het vloermateriaal wordt daarbij nat gehouden of wordt ingesmeerd met olie. Deze laboratoriumopstelling is bij TCKI aanwezig.

Het afremmen van een rubber voetje met een slingerproef.
Een aan het uiteinde van een slinger of pendulum bevestigd rubberen voetje schiet meer of minder ver door, indien dit over een kort traject over het te beproeven materiaal wordt geslingerd. Nieuwe of gepolijste vloermaterialen worden getest met verschillende soorten rubberen voetjes, in droge of in natte toestand. Deze slingermethode kan zowel in het TCKI laboratorium als bij u op locatie worden uitgevoerd.

De dynamische wrijvingsweerstand van lederen en/of rubberen sleepvoetjes.
De weerstand die drie sleepvoetjes, bevestigd onder een blok van 10 kg, ondervinden wordt bepaald. Hierbij wordt dit blok, aan een oprollende band, 80 cm over het te beproeven materiaal getrokken. De beproeving kan zowel in droge als in natte conditie worden uitgevoerd in het TCKI laboratorium of bij u op locatie.

Wij helpen u graag verder.

Marco Bouwman

Dagelijkse leiding Laboratorium

ing. Rob Mentink

Hoofd afdeling Techniek

dr. ir. Ronny Lugtenberg

Directeur