Energiebesparing en energiemetingen.

TCKI is al sinds de energiecrisis van 1973 actief op het gebied van energiekostenbesparing in bouwkeramische productielocaties. We zetten een combinatie van activiteiten in om de energiekosten terug te dringen, zoals:

  • Uitvalreductie
  • Verbetermaatregelen op basis van gedetailleerde energiemetingen
  • Software expertsystemen als managementondersteuning
  • Gezamenlijke inkoop van elektriciteit en gas
  • Tunnelovensimulatie – modelberekeningen

Energie Efficiency Plannen.

Verder faciliteren we al vele jaren Energie Efficiency Plannen, onder andere voor bouwkeramische productiebedrijven in België en bouwkeramische bedrijven in Nederland. Op basis hiervan leggen bouwkeramische productiebedrijven hun energiebesparingsmaatregelen voor de komende jaren vast.

Ook andere sectoren – buiten de keramische industrie – kunnen wij adviseren op het gebied van energie. Onderzoek, uitwerkingen en advies zijn altijd maatwerk.

Energie inkopen met significante voordelen.

TCKI koopt al sinds de vrijmaking van de energiemarkt, vanaf 2000, gas en elektriciteit in voor het grootste deel van de keramische industrie in Nederland.

Hierbij boeken wij voordelen in het beperken van volume-, prijs,- en contractrisico´s. Tevens is de groepsaanpak voordelig gebleken als het gaat om boetebeperking of -vermijding, groepsdekking bij afwijkend afnamevolume en toegang tot de energiebeurs.

Wij kunnen vanzelfsprekend deze opgebouwde kennis ook inzetten voor andere productieprocessen waar energie een belangrijke rol speelt.

Wij helpen u graag verder.

ing. Rob Mentink

Hoofd afdeling Techniek

ing. Coen van Mosseveld

Senior Adviseur