Duurzaam bouwen met baksteenstrips.
De duurzaamheid van de steenstrip afwerking is voor een groot deel afhankelijk van de weerstand. Weerstand van hechting van baksteenstrip buiten tegen vorst- en dooiwisselingen.
Daarnaast is de duurzaamheid afhankelijk van de weerstand tegen temperatuur (schommelingen). Om de duurzaamheid te toetsen worden vóór en na de duurzaamheidstesten de hechting van de steenstrips met de achtergrond getest en vergeleken met de initiële hechting.
Bij aangetoonde geschiktheid kan het onderzoek worden opgeschaald en uitgebreid. Dan kunnen we uiteindelijk ook fabrieksproeven begeleiden.
TCKI heeft veel ervaring met het inzetten van reststoffen als grondstof in de kleiverwerkende industrie.
Steenstrips zijn 2 cm dikke schijven van originele gevelstenen. Een baksteenstrip heeft daarom dezelfde positieve eigenschappen als gevelstenen, voor wat betreft de Belgische Benor en Europese CE-normering. Een bijkomend voordeel van steenstrips is dat ze licht zijn en dat ze eenvoudig te verwerken zijn.
Er zijn steenstrips in allerlei kleuren en formaten. Steenstrips zijn er voor binnen en buiten. Bij plaatsing op uw buitengevel heeft de geringe dikte van de steenstrip het voordeel dat ramen en deuren hun normale detaillering kunnen behouden. Hierdoor krijgt u geen hoge aanpassingskosten. Gevoegd hebben de steenstrips hetzelfde aanzicht als gewoon metselwerk met volle gevelstenen.
Wilt u meer weten over baksteenstrip onderzoek. Neem contact met ons op en wij helpen u graag persoonlijk verder.
Baksteenstrippen richtlijn stripverlijming.
In toenemende mate worden baksteenstrippen verlijmd op allerlei ondergronden. Het gaat daarbij over verlijming in situ, maar ook over geprefabriceerde systemen waarbij een scala aan baksteenstrippen met allerlei lijmverbindingen op verschillende achtergronden worden bevestigd. In de praktijk gaat het niet altijd goed en laten baksteenstrippen op enig moment weer los.
TCKI kan de duurzaamheid van de lijmverbindingen in alle soorten systemen onderzoeken en doet dit vaak ook in de ontwikkelstadia van systemen. Daarnaast worden verificaties gedaan bij projecten waar problemen zijn ontstaan. Er wordt met name gekeken naar de inwerking van vocht, vorst en thermoshock op de systemen en er worden hechtsterktebepalingen uitgevoerd.
Op dit moment wordt door de certificatie-instellingen SKG-IKOB en SKH gewerkt aan het opstellen van een beoordelingsrichtlijn en een KOMO regeling voor strip-verlijming. Vele partijen zijn daarbij betrokken en belanghebbend. TCKI probeert daarbij een zo objectief mogelijke inbreng te hebben en doet actief mee.
Onafhankelijk, deskundig en efficiënt advies en baksteen onderzoek uitgevoerd door TCKI vormen een meerwaarde voor uw bedrijf. Veel van onze laboratoriumonderzoeken en meetgroepverrichtingen zijn geaccrediteerd door de Nederlandse Raad van Accreditatie (RvA, L 254).
TCKI is uw beste partner om processen en producten te verantwoorden.
Dit geeft u een maximale garantie op een juiste uitvoering van de werkzaamheden en objectief en onafhankelijk bepaalde, juiste meetwaarden.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ons laboratorium, download dan hier onze laboratoriumprospectus.